Skip to main content

Dođi u Vinkovce!; svečano otvorenje posljednjeg sportskog natjecanja u ovoj školskoj godini

Nakon predivnih i uspješno provedenih natjecanja u Poreču, Rijeci i Puli, 31. 5. 2022. godine, na Trgu bana Josipa Šokčevića u Vinkovcima otvorili smo posljednje Državno natjecanje u školskoj godini 2021./2022. Na samom otvorenju, velikim pljeskom pozdravili smo osobe zaslužne za uspješnu provedbu ovoga natjecanja koje su svojim dolaskom uveličali svečanost: posebni savjetnik ministrice Nikoline Brnjac ispred Ministarstva turizma i sporta - gospodin Josip Pavić, župan Vukovarsko-srijemske županije – gospodin Damir Dekanić, dogradonačelnik grada Vinkovaca - gospodin Josip Rumić, predstavnica Hrvatske olimpijske akademije - gospođa Ana Popovčić, dopredsjednica Judo kluba Vinkovci - gospođa Mirjana Bošnjak Kobas.  

foto: novosti.hr

Školski sport predstavljali su: predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza - gospodin Nikola Perković, glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza - gospodin Ivan Dujić i predsjednik Saveza školskih sportskih društava Vukovarsko-srijemske županije - gospodin Igor Miličević. Predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza i župan Vukovarsko-srijemske županije obratili su se sportašima, trenerima i svima prisutnima porukom dobrodošlice te im zaželjeli puno uspjeha u natjecanju i to da ponesu kući samo najljepše uspomene iz Vinkovaca.

Predsjednik i glavni tajnik HŠSS-a dodijelili su plakete Gradu Vinkovcima za uspješnu suradnju i pomoć u organizaciji, a preuzeo ih je dogradonačelnik grada –Rumić. Plaketu je preuzela i dopredsjednica Judo kluba Vinkovci – Mirjana Kobas Bošnjak.

Gospodin Pavić održao je kratki govor uoči otvorenja natjecanja te u ime Ministarstva turizma i sporta zaželio puno uspjeha našim sportašima.

U narednih nekoliko dana, ukupno 24 ekipe iz osnovnih škola, uz 18 ekipa atletičara imat će priliku pokazati svoje vještine u mini nogometu, futsalu, rukometu, košarci, odbojci i graničaru.

Ovo Državno prvenstvo posebno je po tome što su na pozornicu pozvani i drugi posebni, talentirani učenici. Sara Kljaić iz Osnovne škole Viktorovac, Sisak, osvojila je prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola u umjetničkom natječaju „Redizajn olimpijskih krugova“. Drugo mjesto pripalo je učenici Lauri Osjak iz Osnovne škole Marije Jurić Zagorke, Vrbovec, a treće mjesto Agati Mariji Belščak iz Osnovne škole Kneginec Gornji.

„Na jednom običnom satu Likovnog, došla mi je učiteljica i rekla da mogu sudjelovati u natječaju. Tako je sve krenulo… Definitivno nisam očekivala da ću osvojiti prvo mjesto i ovo je bilo jedno jako lijepo iznenađenje.“ – Laura Osjak, Osnovna škola Marije Jurić Zagorke

U kategoriji srednjih škola, najbolji rad napravila je Ema Blaić iz X. gimnazije „Ivan Supek“, Zagreb, drugo mjesto osvojila je Amea Valentin iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Osijek, a treće mjesto Martina Pastva iz Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac.

„Profesorica me potaknula na natjecanje pa sam se odlučila prijaviti. Uopće mi nije padalo na pamet da bih mogla osvojiti prvo mjesto. Inspiracija je nastala u trenutku, privukla me simbolika.“ – riječi su Eme Blaić

I ovo natjecanje pratit će „Igram, pišem, lajkam“ novinari, a vas pozivamo da ih pratite na društvenim mrežama kako biste bili u toku sa svim novim informacijama i fotografijama.

Tekst: Ivona Kušec, IPL novinarka te Kiara, Petra, Nika i Tea

Datum početka
30/06/2022
Datum završetka
29/08/2022